Osocio NL


Osociosta

English | Arabic العربية | Bahasa Indonesia | Chinese 汉语/漢語 | Deutsch | Español | Français | Italiano | Nihongo 日本語 | Ivrit עברית | Filipino | Polski | Português | Russian Русский язык | Slovenčina | Suomi | Svenska | Türkçe

Osocio on omistautunut yhteiskunnallisen markkinoinnin sekä yleishyödyllisen kampanjoinnin esittelyyn. Se on paikka missä markkinointi ja kansalaistoiminta kohtaavat. Aikaisemmin Houtlust Blog nimellä tunnettu Osocio on keskeinen verkkoympäristö ja solmukohta mainostajille, mainostoimistoille, ruohonjuuritason toimijoille, kansalaisvaikuttajille, yrittäjille sekä hyväntekijöille eri puolilta maailmaa.

Siitä huolimatta että verkosta löytyy satoja mainontaa käsitteleviä sivustoja, Houtlust tunnettiin erityisesti yhteiskunnalliseen markkinointiin erikoistuneena sivustona. Kaupallisesta sekä kulutusta edistävästä mainonnasta poiketen yleishyödylliset mainokset pyrkivät yhdistämään meitä kanssaihmisiimme. Yhteiskunnallisella mainonnalla on uskomaton voima pysäyttää meidät ajattelemaan sekä myös toimimaan meille tuntemattomien ihmisten hyväksi. Nämä ihmiset tulevat mahdollisesti tuhansien kilometrien päästä a hyvin erilaisista kulttuureista. Tästä syystä haluamme nostaa hteiskunnallisia mainoksia esille - opiskella sekä keskustella niistä antaumuksella.  Toivomme että liityt mukaan.

Marc van Gurpin lokakuussa 2005 perustama Houtlust käynnistyi henkilökohtaisena kokoelmana yleishyödyllisistä mainoksista. Alun perin sivusto oli kirjoitettu ainoastaan hollanniksi ilman kuvitelmia laajemmasta yleisöstä. Kysyntä englanninkielistä versiota kohtaan kasvoi kuitenkin nopeasti. Pienestä blogista kasvoi nopeasti yhä lsuurempi ja suurempi. Eikä kestänyt aikaakaan kun Houtlust luettiin jo arvostetuksi yleishyödyllisen mainonnan tietolähteeksi mainontaa tekevien sekä yhteiskunnallisesti suuntautuneiden ihmisten keskuudessa ympäri maailmaa.

Keväällä 2007 käynnistyi keskustelu Houtlustin nostamisesta seuraavalle tasolle. Interaktiiviseen viestintään erikoistunut Onstuimig sekä brändinhallintaan erikoistunut Alef de Jong olivat heti valmiit tarjoamaan vapaaehtoista apua kehittämistyöhön sekä sivuston julkaisemiseen uuden brändin alla. Tämän yhteistyön lopputulos on nyt nähtävissä: Osocio.

Osocio on enemmän kuin blogi. Se on monipuolinen resurssi yleishyödyllisen sekä yhteiskunnallisen viestinnän maailmaan. Se on alusta niin globaaleille kuin paikallisille yhteiskunnallisille kysymyksille - niin isoille kuin pienille. Se on kohtaamispaikka yhteiskunnallisesti ajatteleville ihmisille sekä markkinoinnin hyväntekijöille.

Kun Houtlust oli yhden ihmisen, Marc van Gurpin ylläpitämä verkkopalvelu, Osociolla on useita ylläpitäjiä joista jokainen edustaa asiantuntemusta jollakin yleishyödyllisen toiminnan osa-alueella. Meillä on ilo toivottaa nämä asiantuntijat tervetulleiksi Osocion ylläpitoryhmään (katso alla).

Tietysti meillä on omat näkemyksemme siitä kuinka maailmasta tehdään parempi paikka. Mutta tästä huolimatta Osocio lupaa olla koskaan tyrkyttämättä omia poliittisia näkemyksiään. Esittelemämme kampanjat eivät edusta henkilökohtaisia näkemyksiämme kyseisessä teemassa. Huomion kohteena on ainoastaan yhteiskunnallinen viestintä.

Mikäli tunnet halukkuutta yhteistyöhön kanssamme millä tahansa tavalla, ota reilusti yhteyttä meihin. Olemme aina kiinnostuneita uusista yhteiskunnallisista kampanjoista. Joten kerro meille projekteista joiden parissa työskentelet, lähetä oman yhteisösi tai mainostoimistosi töitä sekä uutisia, linkkejä ja vinkkejä.

Siitä huolimatta että voit lukea tämän tekstin lukuisilla eri kielillä, kaikki Osocio sivuston sisältö on alunperin kirjoitettu englanniksi.

Tags: aktivismi, huumeet, hyvinvointi, ihmisoikeudet, julkinen valta, kampanja, kansalaistoiminta, kehitysmaat, koulutus,  kulttuuri, köyhyys, liikenneturvallisuus, mainonta, markkinointi, media, muotoilu, naisasia, politiikka, ruohonjuuritaso, solidaarisuus, sota, sukupuoli kysymykset, terveys, uskonto, varainhankinta, viestintä, väkivalta, väärinkäytös, yhteisöllisyys, yleishyödyllisyys, ympäristö, yrittäjyys.

Teksti Littlejohn, copywriter sekä “advertising for peanuts” blogin pitäjä
Käännös Petteri Niskanen, Varainhankinta.net


Some rights reserved 2005-2013 Osocio/Houtlust.
Disclaimer. Terms of use. Privacy statement.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.Osocio is powered by


Hosting:
Greenhost