The best of non-profit advertising and marketing for social causes

Kiling a tree

Kiling a tree

wwf-kilingatree

Net terug van een weekje mountainbiken in het Drents-Friese Wold kwam ik een nieuwe campagne tegen van het Wereld Natuur Fonds (WWF): Kiling a tree is murder too.

Op TV Drenthe zag ik een aardige documentaire over het kappen van bomen en het protest daar tegen in het Drents-Friese Wold. Dit bos bestaat voornamelijk uit dennebomen die akelig netjes in rijen staan. Staatsbosbeheer is bezig gedeeltes daarvan te kappen om zo andere boomsoorten een kans te geven te kiemen en volgroeien. In een bos met maar enkele boomsoorten leven weinig verschillende zoogdieren, vogels en planten. Het protest tegen de kap nam enge vormen aan. Alsof levens er van af hingen.
Leuk bruggetje voor mij naar de nieuwe campagne van het WWF.

wwf-orangutan
(2)

wwf-tiger
(3)

wwf-elephant
(4)

wwf-deer
(5)

wwf-leopard
(6)

singapore_environment_counc

(7)

De kap van het tropisch regenwoud is natuurlijk van een heel andere orde. En de resultaten daarvan zien we pas op lange termijn.

‘Kiling a tree is murder too’ (affiche 1) laat in één beeld heel duidelijk het resultaat zien. Bureau is onbekend bij mij. De website van het WWF geeft ook geen duidelijkheid. Zonde, vaak wordt een campagne niet ondersteund door een website.

Vorige jaar won het WWF nog brons in de categorie Print bij de Eurobest awards. Hierin werd getoond dat houtkap direct de levens bedreigd van de dieren. (affiche 2, 3 en 4). Bureau: Ogilvy & Mather, Duitsland

Affiche 5 en 6, ook van het WWF, won afgelopen jaar goud en zilver in de categorie Public Service op de Outdoor Advertising Convention 2005 in India. Bureau: RMG David.

Het laatste affiche (7) is van de Singapore Environment Council. Headline: Half the world’s rainforest have already died. If the rest go, so will you. Absoluut zeer sterk creatief werk van Crush.

(via) (via)

Founder of Osocio. It all started with collecting election posters in 1973. And that's never stopped. Read more.